Merimiespihvit omenan kera
Tuore muunnoksen tuulahdus ikivanhaan merimiespihviin, omenaviipaleet antavat hienoa makuaan pataan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g lehtipihviä tai viipaloitua sisäpaistia
- suolaa ja pippuria
- 3 sipulia viipaleina
- 2 omenaa viipaleina
- 8-10 perunaa viipaleina
- 4 mustapippuria
- 2 maustemittaa kuminansiemeniä
- 2 pientä laakerinlehteä
- ½ lihaliemikuutio
- 4-5 dl olutta
- persiljaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta lihat ja ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sipuliviipaleet. Lado pataan vuorotellen perunaa, sipulia, omenaa ja lihaa. Perunaa alimmaksi ja päällimmäiseksi. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja kuminaa.
2. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehdet. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja kaada olut, niin että se miltei peittää ainekset.
3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"