Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Merimiespihvit omenan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuore muunnoksen tuulahdus ikivanhaan merimiespihviin, omenaviipaleet antavat hienoa makuaan pataan.

Neljälle

  • 500 g lehtipihviä tai viipaloitua sisäpaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 3 sipulia viipaleina
  • 2 omenaa viipaleina
  • 8-10 perunaa viipaleina
  • 4 mustapippuria
  • 2 maustemittaa kuminansiemeniä
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 4-5 dl olutta
  • persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihat ja ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sipuliviipaleet. Lado pataan vuorotellen perunaa, sipulia, omenaa ja lihaa. Perunaa alimmaksi ja päällimmäiseksi. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja kuminaa.

2. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehdet. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja kaada olut, niin että se miltei peittää ainekset.

3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Merimiespihvi