Merimiespihvi
Alunperin monet ammattiruoat, kuten merimiespihvi ja suutarinlaatikko syntyivät, koska mahdollisuudet eväsruokien lämmittämiseen olivat rajalliset. Oli siis kätevää, että koko ateria oli samassa paketissa. Samalla syntyi hyvää ruokaa!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g naudan etuselkää
- suolaa ja pippuria
- 8-10 perunaa viipaleina
- 3-4 sipulia viipaleina
- 1 pullo portteria
- 2-3 dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
- persiljaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta lihaviipaleet ja ruskista ne voissa pannulla.
2. Laita padan pohjalle kerros perunasiivuja ja vuorottele sen jälkeen lihaa, sipulia ja perunaa, kunnes ylin kerros on perunaa. Mausta kerrosten välillä. Kaada portteri pataan ja sen verran lihalientä, että ainekset melkein peittyvät.
3. Pane myös laakerinlehti pataan ja keitä hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljaa ja tarjoile etikkapunajuurten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku