Alunperin monet ammattiruoat, kuten merimiespihvi ja suutarinlaatikko syntyivät, koska mahdollisuudet eväsruokien lämmittämiseen olivat rajalliset. Oli siis kätevää, että koko ateria oli samassa paketissa. Samalla syntyi hyvää ruokaa!

Neljälle

  • 600 g naudan etuselkää
  • suolaa ja pippuria
  • 8-10 perunaa viipaleina
  • 3-4 sipulia viipaleina
  • 1 pullo portteria
  • 2-3 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihaviipaleet ja ruskista ne voissa pannulla.

2. Laita padan pohjalle kerros perunasiivuja ja vuorottele sen jälkeen lihaa, sipulia ja perunaa, kunnes ylin kerros on perunaa. Mausta kerrosten välillä. Kaada portteri pataan ja sen verran lihalientä, että ainekset melkein peittyvät.

3. Pane myös laakerinlehti pataan ja keitä hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljaa ja tarjoile etikkapunajuurten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Merimiespihvi