Tämä on kevyt ja maukas pata. Pitkän keittoajan ansiosta lihasta tulee erittäin mureaa .

Neljälle

  • 600 g porsaanfileetä paloina
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 8 raakaa perunaa, viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 keltasipulia, viipaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ½ appelsiinin suikaloitu kuori
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
  • mustia oliiveja
  • persiljaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Painele lihapalat litteiksi, mausta ja ruskista.

2. Lado vuorotellen perunaviipaleita, lihaa, valkosipulia, sipulia ja laakerinlehdet pataan. Ripottele timjamia kerrosten väliin. Ripottele päälle appelsiininkuorisuikaleet.

3. Vatkaa pannusta, jossa paistoit lihat, maut viinin avulla, siivilöi liemi pataan. Keitä kannen alla n. 45 minuuttia. Koristele oliiveilla ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata