Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Merimiespihvit paahtopaistista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä mielellään paahtopaistia tai sisäpaistia. Liha ehtii mureutua pitkän keittoajan aikana. Merimiespihvi on käytännöllinen pata, jota voi valmistaa monelle. Tuplaa mielellään reseptin määrät, mutta neste vain 1 ½ kertaa.

Neljälle

  • 600 g paahtopaistia tai naudan sisäpaistia
  • 3 keltasipulia
  • 8-10 perunaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 ½ dl tummaa olutta
  • 2 ½ dl lientä (kuutiosta)
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 suolakurkku

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja sipulit ja viipaloi ne. Leikkaa persiljoista varret (säästä ne ja sido yhteen puuvillalangalla), hienonna persiljanlehdet. Viipaloi liha n. 1 cm paksuiksi siivuiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista molemmin puolin voissa. Nosta lihat sivuun ja ruskista sipuli.

2. Lado lihaa, sipulia ja perunoita pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti, timjami ja persiljanvarret. Kaada päälle liemi ja olut.

3. Keitä hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua. Tarjoile viipaloidun suolakurkun kera.

Tuoreimmat aiheesta

Merimiespihvi