Merimiespihvit paahtopaistista
Käytä mielellään paahtopaistia tai sisäpaistia. Liha ehtii mureutua pitkän keittoajan aikana. Merimiespihvi on käytännöllinen pata, jota voi valmistaa monelle. Tuplaa mielellään reseptin määrät, mutta neste vain 1 ½ kertaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g paahtopaistia tai naudan sisäpaistia
- 3 keltasipulia
- 8-10 perunaa
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- suolaa
- valkopippuria
- 2 ½ dl tummaa olutta
- 2 ½ dl lientä (kuutiosta)
- 1 nippu persiljaa
- 1 suolakurkku
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja sipulit ja viipaloi ne. Leikkaa persiljoista varret (säästä ne ja sido yhteen puuvillalangalla), hienonna persiljanlehdet. Viipaloi liha n. 1 cm paksuiksi siivuiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista molemmin puolin voissa. Nosta lihat sivuun ja ruskista sipuli.
2. Lado lihaa, sipulia ja perunoita pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti, timjami ja persiljanvarret. Kaada päälle liemi ja olut.
3. Keitä hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua. Tarjoile viipaloidun suolakurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku