Sitruuna-viiniporsasta raakapaistettujen perunoiden kera
Sitruunan ja porsaan yhdistelmää kannattaa kokeilla, sitruuna murtaa hienosti porsaan makua. Padan voit valmistella etukäteen ja vain kuumentaa ennen tarjoilua. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 750 g kinkkua tai porsaanlapaa paloina
- 1 sitruuna, ohuina viipaleina
- 2 dl valkoviiniä
- ½ kanaliemikuutio
- 1 tl kuminansiemeniä
- 1 tl korianteria
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi
- raakapaistettuja perunoita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista palat hyvin ja laita ne pataan. Ripottele päälle mausteet, lisää valkosipuli ja murusta mukaan liemikuutio.
2. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.
3. Kääntele sitruunaviipaleet pataan kun noin puolet keittoajasta on jäljellä.
4. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden kera, ripottele päälle leikattua persiljaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka