Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruuna-viiniporsasta raakapaistettujen perunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruunan ja porsaan yhdistelmää kannattaa kokeilla, sitruuna murtaa hienosti porsaan makua. Padan voit valmistella etukäteen ja vain kuumentaa ennen tarjoilua. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden kera.

Neljälle

  • 750 g kinkkua tai porsaanlapaa paloina
  • 1 sitruuna, ohuina viipaleina
  • 2 dl valkoviiniä
  • ½ kanaliemikuutio
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • raakapaistettuja perunoita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista palat hyvin ja laita ne pataan. Ripottele päälle mausteet, lisää valkosipuli ja murusta mukaan liemikuutio.

2. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.

3. Kääntele sitruunaviipaleet pataan kun noin puolet keittoajasta on jäljellä.

4. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden kera, ripottele päälle leikattua persiljaa ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua