Merirapuja ja chorizomakkaraa
21.10.2013.
Ainekset
- 10 merirapua
- 1 purjo
- 1 porkkanaa
- 1 mustajuuri
- 50 g pähkinöitä
- 4 tomaattia
- 1 valkosipulin kynsi
- 100 g voita
- 3 shalottisipulia
- 50 g chorizomakkaraa
- Suolaa, valkoviiniä, timjamia, fenkolinsiemeniä, laakerinlehti, sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuori meriravut ja sipulit. Laita pilkotut sipulit kattilaan ja kuullota. Laita ravun kuoret, pilkottu porkkana ja tomaatit kattilaan. Lisää mausteet ja viini. Lisää tilkkaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia ja siivilöi. Tarkista maku ja keitä noin 1/3 osa kasaan.
2. Paahda pähkinät pannulla voin kera.
3. Kuori mustajuuret ja hauduta suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä kypsiksi.
4. Laita mustajuuren kanssa samaan kattilaan pestyt purjon renkaat ja mausta.
5. Mausta ja paista meriravut sekä chorizomakkara kuumalla pannulla nopeasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät