Merirapuja ja chorizomakkaraa
21.10.2013.
Ainekset
- 10 merirapua
- 1 purjo
- 1 porkkanaa
- 1 mustajuuri
- 50 g pähkinöitä
- 4 tomaattia
- 1 valkosipulin kynsi
- 100 g voita
- 3 shalottisipulia
- 50 g chorizomakkaraa
- Suolaa, valkoviiniä, timjamia, fenkolinsiemeniä, laakerinlehti, sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuori meriravut ja sipulit. Laita pilkotut sipulit kattilaan ja kuullota. Laita ravun kuoret, pilkottu porkkana ja tomaatit kattilaan. Lisää mausteet ja viini. Lisää tilkkaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia ja siivilöi. Tarkista maku ja keitä noin 1/3 osa kasaan.
2. Paahda pähkinät pannulla voin kera.
3. Kuori mustajuuret ja hauduta suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä kypsiksi.
4. Laita mustajuuren kanssa samaan kattilaan pestyt purjon renkaat ja mausta.
5. Mausta ja paista meriravut sekä chorizomakkara kuumalla pannulla nopeasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa