Loppukesä ja alkusyksy on tietenkin rapujuhlien aikaa ja MTV3 Huomenta Suomen keittiössä otetaan tänään raputeemaan kantaa Oula Hännisen johdolla. Hyvät juhlat eivät nimittäin aina vaadi tuoreita rapuja, vaan kunnon rapujuhlatunnelmaan pääsee helposti kotona perheen ja ystävien kanssa myös esimerkiksi katkarapujen tai pienen rapucocktailin kera.

Ainekset

  • 150 g katkaravun lihaa hienonnettuna
  • 6 scampin pyrstöä valkosipuliöljyssä paistettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 keltuaista
  • 40 g viinietikkaa
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 g suolaa
  • 50 g ranskankermaa

Chilitahna

  • 20 punaista chiliä paahdettuna ja kuorittuna, siemenkalvo poistettuna
  • oliiviöljyä

Avocadokreemi

  • 2 avocadoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa

Lisukkeeksi

  • 100 g katkarapuja suolaliemessä
  • 1 kurkku palloina tai paloiksi pilkottuna
  • 1 Cantaloupe-meloni palloina tai paloiksi pilkottuna
  • 1 Romaine-salaatti
  • tilliä
  • kirveliä

Valmistusohje

Hienonna scampit pyreeksi tehosekoittimessa. Lisää keltuaiset ja sinappi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää suola, katkaravut ja ranskankerma.

Chilitahna:

Soseuta chilit tehosekoittimessa ja lisää öljyä sen verran että saat tasaisen pyreen.

Avocadokreemi:

Kuori avocadot ja poista avocadoista kivet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut