1. Viipaloi munakoiso, ripottele viipaleille suolaa ja anna niiden vetäytyä tunti. Hienonna mausteyrtit karkeasti. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa selleri pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Lohko tomaatit. Huuhtele munakoisoista suola juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja paista ne kevyesti öljyssä.
2. Paista kesäkurpitsa, lehtiselleri ja sipuli öljyssä kattilassa, mutta älä anna niiden ruskistua. Anna niiden olla liedellä miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.
3. Lisää tomaatit, viinietikka, etikka sekä munakoisoviipaleet, kaprikset, oliivit ja yrtit ja anna höystön kiehua kokoon 4-5 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Tarjoile tuoreiden yrttien kera.