Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokatut jättikatkaravut mustatorvisienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antaa tälle ruokalajille aasialaista makua ja tuoksua. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustatorvisienet voi vaihtaa toisiin sieniin.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g raakoja jättikatkarapuja
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • ½ punainen paprika
  • 2 varsisellerinvartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä, n. 2 cm
  • 2 rkl ketjap manisia (intialaista soijakastiketta)
  • 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 8 mustatorvisientä
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja huuhtele purjo, porkkana, paprika ja selleri. Poista paprikasta siemenet. Viipaloi purjo, sellerinvarret ja paprika ohuiksi. Suikaloi porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri, n. 1 rkl hienoa raastetta tarvitaan.

2. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstöjen uloin pää paikalleen. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi 2-3 minuuttia, nosta katkaravut pannulta.

3. Lisää pannulle kaikki vihannekset ja sienet, paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää soija ja laita katkaravut takaisin pannuun. Sekoita ja anna kaiken lämmetä kauttaaltaan. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki