Kun löydät kantarelleja, valmista niistä salaattia. Härkäpapujen kausi osuu samaan aikaan niiden kanssa, mutta ellet löydä ohuita papuja, käytä tavallisia vihreitä papuja tai ohuita vahapapuja.

Neljälle

  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 100 g härkäpapuja, ohuita
  • 200 g kantarelleja, tuoreita
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa tangoiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna levätä 10 minuuttia ja huuhtele suola pois. Kuori sipuli ja leikkaa se neljäksi lohkoksi. Paista lohkot voissa, niin että ne saavat väriä joka puolelle. Paista kesäkurpitsatangot. Halkaise tomaatit ja paista ne. Keitä pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja puolita.

2. Puhdista sienet ja harjaa ne huolellisesti. Laita ne kylmään paistinpannuun, kuumenna ja anna nesteen kiehua pois. Lisää voi ja paista sienet, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Asettele kesäkurpitsaa ja papuja neljälle lautaselle, lisää tomaatit ja sienet, päällimmäiseksi sipulia. Sekoita öljy ja viinietikka kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastike salaatille ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Sienisalaatti