Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papu-linssicurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä currykastike on peräisin Punjabista, Intiasta. Käytä valmista papusekoitusta ja täydennä linsseillä. Ohjeen papulajikkeet ovat vain ehdotuksia.

4 annosta

  • 200 g linssejä
  • 100 g valkoisia papuja
  • 50 g vihreitä papuja
  • 1 litra vettä
  • 2 sipulia
  • 3 tomaattia
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl jauhettua punaista chiliä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 tomaatti koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kattilaan vesi. Lisää linssit, pavut, sipuliviipaleet, tomaatit, inkivääri, kurkuma, chili ja suola ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1-1½ tuntia, kunnes ainekset ovat pehmeitä ja vesi imeytynyt.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi isossa kattilassa, paistinpannulla tai kannellisessa wokkipannussa. Purista valkosipulinkynnet ja kuullota vaaleanruskeiksi öljyssä, älä polta. Sekoita joukkoon linssit ja pavut ja hauduta 5-6 minuuttia, kunnes öljy nousee pintaan.

3. Kuori pois ylimääräinen öljy. Sekoita joukkoon garam masala ja korianteri ja anna seoksen vetäytyä kannen alla 5 minuuttia. Koristele tomaattilohkoilla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry