Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

shutterstock_622372109
Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.Shutterstock
Julkaistu 12.05.2024 08:01

MTV LIFESTYLE

Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Kokeile tätä makeaa herkkua! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.

Karamellisoidut pekaanipähkinät

  • 120 g pekaanipähkinöitä
  • 1 dl fariinisokeria
  • nokare voita
  • 2 rkl vettä
  • mustapippuria myllystä

Ranskankermavaahto

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • sitruunankuoriraastetta
  • Raparperihillo
  • 2,5 dl kuutioitua raparperia
  • 1 dl sokeria

Lisäksi

  • Raparperia raparperiremmeihin
  • Marenkia

Valmistusohje

Karamellisoidut pekaanipähkinät:

Mittaa pannulle kaikki paitsi pähkinät. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja kippaa pekaanipähkinät mukaan. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle. Säilytä leivinpaperin alla huoneenlämmössä.

Ranskankermavaahto:

Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi ja peitä kelmulla tai pussita pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.

Raparperihillo:

Mittaa kattilaan sokeria ja raparperia mielesi mukaan, keittele kunnes näyttää hilloilta. (Tai katso hillosokeripussista ohje.)

Kasaa jälkiruoka:
Annostele jälkiruokakippoihin ranskankermavaahtoa, murustettua (esim. kaupan) marenkia, lusikallinen raparperihilloa, pari karamellisoitua pekaanipähkinää ja viimeistele pakastimesta otetulla raparperiremmillä ja syötävillä kukilla. Nauti heti, remmi sulaa minuutissa!

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi