Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Kokeile tätä makeaa herkkua! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.
Karamellisoidut pekaanipähkinät
- 120 g pekaanipähkinöitä
- 1 dl fariinisokeria
- nokare voita
- 2 rkl vettä
- mustapippuria myllystä
Ranskankermavaahto
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- sitruunankuoriraastetta
- Raparperihillo
- 2,5 dl kuutioitua raparperia
- 1 dl sokeria
Lisäksi
- Raparperia raparperiremmeihin
- Marenkia
Valmistusohje
Karamellisoidut pekaanipähkinät:
Mittaa pannulle kaikki paitsi pähkinät. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja kippaa pekaanipähkinät mukaan. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle. Säilytä leivinpaperin alla huoneenlämmössä.
Ranskankermavaahto:
Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi ja peitä kelmulla tai pussita pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.
Raparperihillo:
Mittaa kattilaan sokeria ja raparperia mielesi mukaan, keittele kunnes näyttää hilloilta. (Tai katso hillosokeripussista ohje.)
Kasaa jälkiruoka:
Annostele jälkiruokakippoihin ranskankermavaahtoa, murustettua (esim. kaupan) marenkia, lusikallinen raparperihilloa, pari karamellisoitua pekaanipähkinää ja viimeistele pakastimesta otetulla raparperiremmillä ja syötävillä kukilla. Nauti heti, remmi sulaa minuutissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka