Mainos

Raparperipiirakka valkosuklaalla

Leivo makoisa raparperipiirakka ja mausta suussa sulavalla valkosuklaalla. Nyt on raparperipiirakan tekeminen helppoa!

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)

Täyte

  • 3-4 vartta raparperia (tai 3 dl raikkaita marjoja)
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 200 g valkosuklaa- tai vaniljarahkaa (1 tlk)
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata rouheena
  • 1 dl mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

Ota taikina sulamaan.

Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä lyhyt hetki, ei mössöksi. Jos raparperia ei ole, sekoita marjat ja sokeri.

Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita jäähtyneen raparperin joukkoon rahka, munat, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy (MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.