Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

Raparperi,-grilli,-hillo
Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa myöhemmin lähetyksen jälkeen. Shutterstock

Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Nämä suolaiset leivät sopivat alkupalaksi! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.

  • Annosmäärä: Neljälle alkupalaksi

Ainekset

  • 4 leipäviipaletta tai 8 patonkiviipaletta
  • 1–2 raparperinvartta
  • paketti pekonia
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 150 g turkkilaista jugurttia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Yhden sitruunan kuoriraaste

Valmistusohje

Leikkaa saksilla pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää n.2,5 dl kuutioitua raparperia ja paista muutama minuutti. 

Uuni toimii myös, siinä tapauksessa tee näin:

Leikkaa raparperinvarret ohueksi, kieputa pekoni raparperin ympärille ja nostele ne leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Paahda 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja käännä kylkeä, paahda vielä toinen mokoma ja pitäisi olla valmista. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu siihen pekoni pysyy rapeana. 

Valmista vuohenjuustovaahto. Mittaa kulhoon vuohenjuusto, jugurtti, hunaja, suola ja mustapippuri sekä sitruunan kuoriraaste. Vispaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista. 

Paahda leipiä paahtimessa, levitä päälle kuohkea vuohenjuusto ja nostele pekoniin kierretyt raparperit leipien ylle. 

Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja syötävillä kukilla.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.