Pidätkö ohuista minttusuklaapaloista kahvin kera? Silloin tämä resepti on sinulle. Minttusuklaa on helppo valmistaa, ja voit herättää kunnioitusta vieraissasi sillä, että olet valmistanut sen itse.

30 palaan

  • 1 munanvalkuainen
  • 4 tippaa piparminttuöljyä
  • 225 g tomusokeria
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata
  • tomusokeria leipomiseen

Tarvitset myös

  • voipaperia
  • kaulimen
  • pyöreän muotin, halkaisijaltaan 1 ½ cm

Valmistusohje

1. Puuteroi leivinpöytä, kaulin ja muotti tomusokerilla. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää piparminttuöljy. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun massa on kiinteä ja notkea, taikina on valmis. Vaivaa sitä leivinpöydällä.

2. Kaulitse massa 5 mm paksuiseksi. Ota siitä pyöreitä paloja muotilla. Poista ylimääräinen taikina, kaulitse uudestaan ja toista prosessi. Tämä on kuin leipoisi piparkakkuja, taikina ei koskaan tunnu loppuvan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa, kulhossa kattilan päällä, jossa on kiehuvaa vettä. Älä anna veden kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista. Kasta minttupalat suklaaseen ja nouki ne suklaasta kahden haarukan avulla. Laita ne voipaperille jähmettymään. Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa, laita kerrosten väliin voipaperia.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakonvehdit