Vaahtokarkkifudge
Nämä voiruudut saavat kauniin raidoituksen vaahtokarkeista, jotka sulavat osittain kun ne lisätään taikinaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 palaan
- 3 dl kidesokeria
- 60 g voita
- 4 rkl siirappia
- 4 tl kaakaojauhetta
- 4 rkl maitoa
- 1 dl minivaahtokarkkeja
Lisäksi tarvitset
- puuhaarukan
Valmistusohje
1. Sulata voi varoen, se ei saa ruskistua lainkaan. Lisää sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja maito. Anna kaiken sulaa miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.
2. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna kiehua 3 minuuttia. Keitä sitten ilman kantta, kunnes massa läpäisee kuulatestin. Tiputa pisara massaa kylmään veteen ja kieritä palloksi. Jos tämä onnistuu, seos on valmis, keitä muuten vielä hetki.
3. Nosta kattila liedeltä ja laita kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vatkaa massaan ilmaa puuhaarukalla. Massasta tulee paksu ja ilmava, ja se saa vaaleamman värin. Sekoita vaahtokarkkeja massaan. Ne sulavat puoliksi, ja tekevät massasta seepraraidallisen.
4. Kaada massa leivinpaperille reunalliseen vuokaan. Anna massan levätä, kunnes se alkaa jähmettyä. Piirrä sen pintaan ruutuja öljytyllä veitsellä. Kun massa on jähmettynyt täysin, sen voi leikata ruuduiksi. Säilytä viileässä kannellisessa astiassa, laita voipaperia kerrosten välille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"