Vaahtokarkkifudge

Nämä voiruudut saavat kauniin raidoituksen vaahtokarkeista, jotka sulavat osittain kun ne lisätään taikinaan.

50 palaan

  • 3 dl kidesokeria
  • 60 g voita
  • 4 rkl siirappia
  • 4 tl kaakaojauhetta
  • 4 rkl maitoa
  • 1 dl minivaahtokarkkeja

Lisäksi tarvitset

  • puuhaarukan

Valmistusohje

1. Sulata voi varoen, se ei saa ruskistua lainkaan. Lisää sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja maito. Anna kaiken sulaa miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.

2. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna kiehua 3 minuuttia. Keitä sitten ilman kantta, kunnes massa läpäisee kuulatestin. Tiputa pisara massaa kylmään veteen ja kieritä palloksi. Jos tämä onnistuu, seos on valmis, keitä muuten vielä hetki.

3. Nosta kattila liedeltä ja laita kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vatkaa massaan ilmaa puuhaarukalla. Massasta tulee paksu ja ilmava, ja se saa vaaleamman värin. Sekoita vaahtokarkkeja massaan. Ne sulavat puoliksi, ja tekevät massasta seepraraidallisen.

4. Kaada massa leivinpaperille reunalliseen vuokaan. Anna massan levätä, kunnes se alkaa jähmettyä. Piirrä sen pintaan ruutuja öljytyllä veitsellä. Kun massa on jähmettynyt täysin, sen voi leikata ruuduiksi. Säilytä viileässä kannellisessa astiassa, laita voipaperia kerrosten välille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.