Pakastettu suklaavaahtotorttu
Tällä tortulla on taattu menestys. Teet tortun valmiiksi etukäteen ja otat sen sitten vain esiin pakastimesta vähän ennen tarjoilua.
10-12 palaa
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- puolet vispatusta munasta
Täyte
- 150 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- ½ rkl pikakahvia
- 1 rkl kuumaa vettä
- 3 munankeltuaista
- 3 rkl tomusokeria
- suklaaströsseliä
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja jauho muruiksi, lisää puoli vispattua munaa ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää 1 rkl vettä. Pane taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa piirasvuoka, jossa on irtopohja. Taivuta kapea foliosuikale reunan yli, niin taikina ei valahda alas. Pistele pohja ja paista valmiiksi uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
3. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma paksuksi. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan jäähtyneeseen suklaasulaan. Sekoita pikakahvijauhe kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaa-keltuaisseokseen tomusokeri ja kahvi ja kääntele joukkoon varovasti kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja levitä vaahto kylmälle torttupohjalle. Ripottele pinnalle strösseliä ja laita torttu pakastimeen. Tarjoile puoliksi sulaneena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"