Itse tehty After Eight -suklaa: Nannan nopea ja helppo resepti
Julkaistu
Kaikki äitini reseptit -bloggaaja Nanna Rintalan ohjeella valmistat After Eight -suklaata nopeasti ja helposti itse.
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata (50%)
- 1 munanvalkuainen
- 220 g tomusokeria
- 1 tl piparminttuesanssia
- aavistus vihreää elintarvikeväriä
Valmistusohje
After Eight -suklaa valmistuu näin:
- Sulata puolet suklaasta vesihauteessa. Levitä suklaa leivinpellille tai tarjottimelle levitetyn leivinpaperin päälle muutaman millin paksuiseksi neliöksi. Koko on n. A4 vastaava. Vie jääkaappiin tai ulos kovettumaan.
- Suklaan kovettuessa laita munanvalkuainen kulhoon ja vispaa hiukan haarukalla. Siivilöi 1/2 tomusokerista joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää piparminttu ja sen verran vihreää, että saat ihan aavistuksen hennon viherryksen aikaan tahnaan, eli kasta hammastikkua hieman pastaväriin tai käytä tippa nestemäistä. Sekoita mukaan loppu tomusokeri sileäksi.
- Levitä tahna kohmettuneen suklaan päälle ohueksi kerrokseksi ja vie sitten taas jäähtymään. ("En laittanut ihan koko tahnaa tuohon päälle, minusta sitä tuli aavistus liikaa. Käytä vaikka piparipursotuksiin loput", Nanna vinkkaa)
- Kun välikerros tuntuu jämähtäneeltä, sulata loppu suklaa, anna jäähtyä hiukan ja levitä se täytteen pinnalle.
- Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Rustiikki lähestymistapa antaa anteeksi jos suklaa hiukan halkeilee. Koska se halkeilee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa