Tortillamunakas
Tortillasta valmistuu helposti myös trendikäs aamiaisherkku! Taiteltava tortillamunakas on helposti käsin syötävä ja sitä voi myös dippailla erilaisiin kastikkeisiin. Reseptistä tulee kaksi annosta.
- Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
- 4 kpl kananmunaa
- tilkka vettä
- 100 g mozzarellajuustoraastetta
- 2 tl öljyä
- 50 g tuoretta rucolaa
- 2 kpl isoa tortillaa
- välimerellistä mausteseosta (esimerkiksi Santa Maria Mediterranean Herbs No Added Salt)
- (suolaa ja pippuria)
Valmistusohje
1. Riko kananmunat astiaan ja lisää joukkoon tilkka vettä, juustoraaste sekä noin teelusikallinen välimeren yrttimaustetta. Lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Vatkaa kuohkeaksi.
2. Lisää öljy pannulle ja kypsennä massaa miedolla lämmöllä, kunnes saat kuohkean munakokkelin.
3. Leikkaa kaksi tortillaa puoliksi ja taita noin 1 cm kaarevaa reunaa sisäpuolelle. Nostele munakokkelia ja rucolaa tortillojen sisälle alareunaan ja taittele tortilla kolmioksi.
4. Käytä lopuksi taiteltu tortilla kuumalla pannulla, jotta saat siihen rapean pinnan.
Resepti: Santa Maria
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät