Tortillamunakas

tortillamunakas
Tortillamunakas on mainio aamupala, mutta maistuu myös lounaaksi tai iltapalaksi. MTV Uutiset

Tortillasta valmistuu helposti myös trendikäs aamiaisherkku! Taiteltava tortillamunakas on helposti käsin syötävä ja sitä voi myös dippailla erilaisiin kastikkeisiin. Reseptistä tulee kaksi annosta.

  • Annosmäärä: 2 annosta

Ainekset

  • 4 kpl kananmunaa
  • tilkka vettä
  • 100 g mozzarellajuustoraastetta
  • 2 tl öljyä
  • 50 g tuoretta rucolaa
  • 2 kpl isoa tortillaa
  • välimerellistä mausteseosta (esimerkiksi Santa Maria Mediterranean Herbs No Added Salt)
  • (suolaa ja pippuria)

Valmistusohje

1. Riko kananmunat astiaan ja lisää joukkoon tilkka vettä, juustoraaste sekä noin teelusikallinen välimeren yrttimaustetta. Lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Vatkaa kuohkeaksi.

2. Lisää öljy pannulle ja kypsennä massaa miedolla lämmöllä, kunnes saat kuohkean munakokkelin.

3. Leikkaa kaksi tortillaa puoliksi ja taita noin 1 cm kaarevaa reunaa sisäpuolelle. Nostele munakokkelia ja rucolaa tortillojen sisälle alareunaan ja taittele tortilla kolmioksi.

4. Käytä lopuksi taiteltu tortilla kuumalla pannulla, jotta saat siihen rapean pinnan.

Resepti: Santa Maria

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.