Fish and chips

Tämä on englantilaista katuruokaa. Ennen aikaan se tarjoiltiin sanomalehteen kietaistuna, mutta tänään saat fish and chips -annoksesi paperitötterössä. Englantilaiseen tapaan päälle pirskotellaan hieman viinietikkaa. Voit käyttää kalana pakasteturska-annospaloja tai seitiä.

4 annosta

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 600 g kalafileetä
  • friteerausöljyä
  • suolaa

Leivitykseen

  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • viinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa perunat sentin paksuisiksi ja 4-5 cm pituisiksi suikaleiksi ja pane ne kylmään veteen. Anna veden valua perunoista ennen friteerausta ja kuivaa ne vielä talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Kuumenna öljy 170-asteiseksi ja friteeraa perunat pienemmissä erissä vaalean kullankeltaisiksi. Nosta perunat öljystä ja valuta.

2. Sekoita kalan leivitystä varten jauhot ja suola, vispaa kananmuna kupissa. Sekoita ensin muna jauhoseokseen ja lopuksi kaikki maitoon, vähän kerrallaan. Leivitystaikinan tulee olla tasaista. Kasta kalafileet taikinaan ja friteeraa niitä muutama kerrallaan noin 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Nosta kala talouspaperille valumaan.

3. Kuumenna öljy 200-asteiseksi ja friteeraa perunat vielä kertaalleen. Niistä tulee melkein heti rapeita ja kullanruskeita. Valuta rasva perunoista ja mausta suolalla. Tarjoile välittömästi kalan ja viinietikan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.