Paholaisen munat
Jos haluat muunnella makua, lisää ½ tl chilikastiketta tai 1 rkl hienonnettua lehtiselleriä. Tai vaihda sinappi ½ tl currya.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset (1-2 hengelle)
- 2 kananmunaa
- 2 tl kermaviiliä
- 1 tl majoneesia
- ½ tl sinappia
- suolaa
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Laita munat varovaisesti kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä heti kun vesi alkaa kiehua, laita päälle kansi ja keitä 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna munien jatkaa kypsymistä kuumassa vedessä kannen alla 15 minuuttia.
2. Kaada vesi pois kun munat ovat valmiita. Peitä munat hetkeksi kylmällä vedellä. Kuori munat ja halkaise ne pituussuuntaan. Ota varoen keltuaiset pois ja laita ne kulhoon. Muusaa keltuaiset kunnolla haarukan avulla.
3. Sekoita keltuaisiin kermaviili, majoneesi, sinappi ja suola. Täytä munanvalkuaiset keltuaisseoksella, täytettä on enemmän kuin arvaatkaan. Ripottele päälle paprikajauhetta. Tarjoile munat heti jos haluat, ne voi myös tarjoilla kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka