Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettuja auringonkukansiemeniä ja glaseerattuja pähkinöitä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun maustat pähkinöitä chilillä, makeus tekee niille ihmeitä. Tulisuus on jäljellä, mutta ei ole niin terävä.

Kahdeksalle

  • 200 g maapähkinöitä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 200 g cashewpähkinöitä
  • 1 tl rapsiöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 dl sulttaanirusinoita
  • 150 g auringonkukansiemeniä
  • 1 tl rapsiöljyä
  • 1 tl merisuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita maapähkinät, cashewpähkinät ja auringonkukansiemenet pellille. Norota päälle hunajaa, ripottele päälle sokeri ja mausteet. Ripottele päälle hieman vettä, jotta pähkinät eivät tartu toisiinsa. Ripottele suolaa ja norota öljyä cashewpähkinöille ja auringonkukansiemenille.

2. Paahda pähkinöitä ja siemeniä uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Sekoittele välillä.

3. Anna jäähtyä pellillä. Kaada pähkinät omiin tarjoilukulhoihinsa ja sekoita cashewpähkinöihin rusinat ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat