Avokado-suklaakakku

Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 239 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 100 g fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 kpl avokadoa
  • 0.5 rkl sitruunatäysmehua
  • 5 rkl St.Dalfour ananas-mangohilloa
  • 1.5 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta, sokeroimaton
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Päälle

  • 2 kpl avokadoa
  • 1 rkl sitruunatäysmehua
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • elintarvikeväriä, vihreä

Valmistusohje

Vatkaa öljy ja sokerit vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Soseuta hyvin kypsä avokado, mausta sitruunamehulla.

Lisää avokadosose ja hillo öljy-munaseokseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään, kääntele muuhun taikinaan.

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

Päällys:

Soseuta hyvin kypsät avokadot esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja sokerit ja anna käydä tasaiseksi tahnaksi. Lisää muutama tippa vihreää elintarvikeväriä, jos haluat väristä syvemmän. Levitä avokadotahna kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat