Avokado-suklaakakku
Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 239 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 100 g fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 1 kpl avokadoa
- 0.5 rkl sitruunatäysmehua
- 5 rkl St.Dalfour ananas-mangohilloa
- 1.5 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta, sokeroimaton
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Päälle
- 2 kpl avokadoa
- 1 rkl sitruunatäysmehua
- 1.5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- elintarvikeväriä, vihreä
Valmistusohje
Vatkaa öljy ja sokerit vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Soseuta hyvin kypsä avokado, mausta sitruunamehulla.
Lisää avokadosose ja hillo öljy-munaseokseen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään, kääntele muuhun taikinaan.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Päällys:
Soseuta hyvin kypsät avokadot esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja sokerit ja anna käydä tasaiseksi tahnaksi. Lisää muutama tippa vihreää elintarvikeväriä, jos haluat väristä syvemmän. Levitä avokadotahna kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka