Nachot guacamole ja salsa

Ruokakomerossa on aina hyvä olla nachoja. Maissilastut yhdessä vihannestikkujen ja parin dippikastikkeen kera ovat mukavaa illanistujaispurtavaa drinkkien seuraksi, miksei aterian alkuapalaksikin. Tässä pari oivaa dippireseptiä. Jos kiirettä pitää, kaupastakin saa purkkitavaraa.

4 hengelle

  • 1 pussi maissilastuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 kurkku

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • 2 rkl silputtua punasipulia
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl puristettua limettimehua
  • 2 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Tomaattisalsa

  • 2 tomaattia
  • 1/2 punasipuli
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa porkkanat ja kurkut tikuiksi ja asettele ne kauniisti suurelle vadille, jolle kaadat myös nachot.

2. Guacamole: Kuori ja silppua punasipuli, silppua korianteri. Kuori tomaatti (tee ristiviilto, kasta kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois), poista siemenet ja hienonna malto pikkuruisiksi kuutioiksi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita siihen heti limettimehu tummumisen estämiseksi. Sekoita avokadososeeseen sipuli-, tomaatti- ja korianterihake, mausta suolalla.

3. Tomaattisalsa: Käsittele tomaatit kuten edellä. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna puolikkaat aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita tomaatti-, sipuli-, korianteri- ja chilihakkeet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sitten vain dippaamaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!