Nachot guacamole ja salsa
Ruokakomerossa on aina hyvä olla nachoja. Maissilastut yhdessä vihannestikkujen ja parin dippikastikkeen kera ovat mukavaa illanistujaispurtavaa drinkkien seuraksi, miksei aterian alkuapalaksikin. Tässä pari oivaa dippireseptiä. Jos kiirettä pitää, kaupastakin saa purkkitavaraa.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 pussi maissilastuja
- 2 porkkanaa
- 1 kurkku
Guacamole
- 2 avokadoa
- 2 rkl silputtua punasipulia
- 1 tomaatti
- 2 rkl puristettua limettimehua
- 2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
Tomaattisalsa
- 2 tomaattia
- 1/2 punasipuli
- 1 punainen chili hienonnettuna
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
1. Leikkaa porkkanat ja kurkut tikuiksi ja asettele ne kauniisti suurelle vadille, jolle kaadat myös nachot.
2. Guacamole: Kuori ja silppua punasipuli, silppua korianteri. Kuori tomaatti (tee ristiviilto, kasta kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois), poista siemenet ja hienonna malto pikkuruisiksi kuutioiksi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita siihen heti limettimehu tummumisen estämiseksi. Sekoita avokadososeeseen sipuli-, tomaatti- ja korianterihake, mausta suolalla.
3. Tomaattisalsa: Käsittele tomaatit kuten edellä. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna puolikkaat aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita tomaatti-, sipuli-, korianteri- ja chilihakkeet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sitten vain dippaamaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku