Grillatut jättikatkaravut salaatissa
Raikas salaatti tulisesti maustettujen jättikatkarapujen kera sopii mainiosti alkuruoaksi. Tämän voi valmistaa myös hiiligrillillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 12 jättikatkarapua
Kastike
- 1 salottisipuli
- 1 tl sitruunaruohosilppua
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl aasialaista kalakastiketta
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl inkiväärijauhetta
Salaatti
- 1 mango
- 1 avokado
- 2 tl limettimehua
- 2 rkl punasipulisuikaleita
- 2 tl vihreää chiliä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja silppua salottisipuli. Silppua sitruunaruoho. Sekoita keskenään salottisilppu, sitruunaruoho, hunaja, kalakastike, soija ja inkivääri.
2. Kuori ja kuutioi mango. Halkaise avokado ja poista siemen, kuutioi malto ja sekoita limettimehuun. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita yhteen mango, avokado ja sipuli. Suikaloi chili ohuelti ja sirottele salaatin päälle.
3. Kuori ravunpyrstöt, mutta jätä viimeinen tupsu paikoilleen "ottimeksi". Penslaa ravut kastikkeella. Grillaa jättikatkakrapuja kuumalla pannulla 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat punavalkeita. Suolaa kevyesti. Jaa salaatti neljälle asetille ja nosta katkaravut ylimmäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku