Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut jättikatkaravut salaatissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas salaatti tulisesti maustettujen jättikatkarapujen kera sopii mainiosti alkuruoaksi. Tämän voi valmistaa myös hiiligrillillä.

Neljälle

  • 12 jättikatkarapua

Kastike

  • 1 salottisipuli
  • 1 tl sitruunaruohosilppua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl aasialaista kalakastiketta
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta

Salaatti

  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 tl limettimehua
  • 2 rkl punasipulisuikaleita
  • 2 tl vihreää chiliä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja silppua salottisipuli. Silppua sitruunaruoho. Sekoita keskenään salottisilppu, sitruunaruoho, hunaja, kalakastike, soija ja inkivääri.

2. Kuori ja kuutioi mango. Halkaise avokado ja poista siemen, kuutioi malto ja sekoita limettimehuun. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita yhteen mango, avokado ja sipuli. Suikaloi chili ohuelti ja sirottele salaatin päälle.

3. Kuori ravunpyrstöt, mutta jätä viimeinen tupsu paikoilleen "ottimeksi". Penslaa ravut kastikkeella. Grillaa jättikatkakrapuja kuumalla pannulla 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat punavalkeita. Suolaa kevyesti. Jaa salaatti neljälle asetille ja nosta katkaravut ylimmäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut äyriäiset