Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ndujapasta – koukuttava pastakastike valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta

1:33img
Julkaistu 06.05.2022 14:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nduja on hieman tulinen, Italian Calabriasta kotoisin oleva salamilevite, jota voi käyttää esimerkiksi pizzan täytteenä tai pastakastikkeen raaka-aineena. Tähän superhelppoon ndujapastaan ei tarvitse kuin muutaman raaka-aineen! Ndujapurkin löydät kaupasta todennäköisesti valmiskastikehyllystä, pestojen läheisyydestä.

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 10 min
  • Annosmäärä: 2-3

Ndujakastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tölkissä TAI paseerattua tomaattia
  • 2–3 rkl ndujaa purkista
  • 1 tl sokeria
  • loraus pastan keitinvettä

Lisäksi

  • 250 g pastaa
  • Tuoretta basilikaa
  • Pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli.
  2. Lisää joukkoon tölkkitomaati tai paseerattu tomaatti. Sekoita ja keittele hetken kokoon. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan ja keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyisiksi.
  3. Lisää kastikkeen joukkoon nduja. Maista kastiketta ja lisää halutessasi ndujaa. 
  4. Mausta kastiketta vielä ripauksella sokeria, niin tomaatin maku korostuu. Keittele kastiketta kokoon.
  5. Viimeistele kastike lorauksella pastan keitinvettä.
  6. Tarjoile ndujakastike pastan, tuoreen basilikan ja raastetun pecorinojuuston kera.

ndujapasta nduja

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot