- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli.
- Lisää joukkoon tölkkitomaati tai paseerattu tomaatti. Sekoita ja keittele hetken kokoon. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan ja keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyisiksi.
- Lisää kastikkeen joukkoon nduja. Maista kastiketta ja lisää halutessasi ndujaa.
- Mausta kastiketta vielä ripauksella sokeria, niin tomaatin maku korostuu. Keittele kastiketta kokoon.
- Viimeistele kastike lorauksella pastan keitinvettä.
- Tarjoile ndujakastike pastan, tuoreen basilikan ja raastetun pecorinojuuston kera.
Makuja
Ndujapasta – koukuttava pastakastike valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta
1:33
Julkaistu 06.05.2022 14:44
Nduja on hieman tulinen, Italian Calabriasta kotoisin oleva salamilevite, jota voi käyttää esimerkiksi pizzan täytteenä tai pastakastikkeen raaka-aineena. Tähän superhelppoon ndujapastaan ei tarvitse kuin muutaman raaka-aineen! Ndujapurkin löydät kaupasta todennäköisesti valmiskastikehyllystä, pestojen läheisyydestä.
- Kokonaisvalmistusaika: 20 min
- Aktiivinen aika: 10 min
- Annosmäärä: 2-3
Ndujakastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- 1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tölkissä TAI paseerattua tomaattia
- 2–3 rkl ndujaa purkista
- 1 tl sokeria
- loraus pastan keitinvettä
Lisäksi
- 250 g pastaa
- Tuoretta basilikaa
- Pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Valkosipulivoipasta alle vartissa – helppo ja nopea arkiruokaIna Gartenin pasta arrabbiata -kastikeVodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjePasta Limonello – Natan helppo hittipasta, jota ei voi mokataNäin valmistat avokadopastan entistäkin nopeammin – tätä kikkaa on pakko kokeilla! Pasta frutti di mare