Nopea ranskalainen lihapata
Tähän pataan käytämme naudan ulkofileetä. Keittoaika on siksi vain 20 minuuttia, huomattavasti vähemmän kuin pataruoissa yleensä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g nauhapastaa
- 400 g naudan ulkofileetä
- 1 sipuli
- 100 g juuriselleriä
- 1 porkkana
- 2 dl punaviiniä
- 1,3 l lihalientä
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 nippu persiljaa
- 1 tl jauhettua fenkolia
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa ja hienonna sipuli, leikkaa juuriselleri, porkkana ja liha pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista liha voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi, lisää fenkoli, laakerinlehti ja sinappi ja anna hautua 10 minuutin ajan.
2. Pane joukkoon sipuli, porkkana ja juuriselleri. Anna kiehua vielä 10 minuutin ajan. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
3. Silppua persilja. Sekoita persilja pastaan ja tarjoa mehevä pata vastakeitetyn pastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku