Makkaraa kaalissa
Tämä on maalaismainen ruokalaji, joka sopii hienosti kylmään syyspäivään. Inspiraationsa ruokalaji on saanut puolalaisesta kansallisruokalaji bigosista.
Neljälle
- 4 bratwurstia
- 1 pkt pekonia (140 g)
- 900 g hapankaalia purkista
- 1 keltasipuli
- 1 porkkana
- 2 rkl rapsiöljyä
- 4 dl vasikanlientä + tarvittaessa 1 dl
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 laakerinlehti
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 tl meiramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Valuta ja huuhdo hapankaali kahteen kertaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kuumenna öljy suuressa padassa, paista sipulia ja porkkanaa n. 5 minuuttia.
2. Lisää hapankaali, liemi ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä.
3. Viipaloi makkarat ja suikaloi pekoni. Paista yhdessä pannussa ja lisää pataan. Anna padan poreilla vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"