Makkaraa kaalissa

Tämä on maalaismainen ruokalaji, joka sopii hienosti kylmään syyspäivään. Inspiraationsa ruokalaji on saanut puolalaisesta kansallisruokalaji bigosista.

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 1 pkt pekonia (140 g)
  • 900 g hapankaalia purkista
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 4 dl vasikanlientä + tarvittaessa 1 dl
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 tl meiramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhdo hapankaali kahteen kertaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kuumenna öljy suuressa padassa, paista sipulia ja porkkanaa n. 5 minuuttia.

2. Lisää hapankaali, liemi ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä.

3. Viipaloi makkarat ja suikaloi pekoni. Paista yhdessä pannussa ja lisää pataan. Anna padan poreilla vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat