Jauheliha-pastakeitto
Tämä täyteläinen lihakeitto lämmittää reippailun jälkeen - ja se on lisäksi nopea valmistaa! Sopivaa ruokaa myös silloin, kun sinulla on ylimääräistä jauhelihaa ja tähteeksi jäänyttä pastaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 2 dl gnocchi-pastaa
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1,3 litraa lihalientä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl cayennepippuria
- ½ tl juustokuminaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkana ja palsternakka.
2. Ruskista jauheliha ja sipuli kattilassa. Kaada päälle lihaliemi, purista joukkoon valkosipuli ja mausta keitto oreganolla, paprikajauheella, cayennepippurilla ja juustokuminalla.
3. Anna keiton kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää pasta, porkkana ja palsternakka ja keitä vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku