Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-13
MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

PASTA

  • 2 kourallista kantarelleja
  • 2 kpl pientä salottisipulia
  • 3 kpl valkosipulin kynttä
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 20 g Voita
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

KANTARELLIKASTIKE

  • 1,5 dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • kantarelleja

PIKKELÖIDYT KANTARELLIT

  • 1,5 dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • kantarelleja

PAISTETUT KANTARELLIT

  • kantarelleja
  • 20 g voita
  • 2 kpl valkosipulikynttä
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

PASTA: Yhdistä kananmunan keltuaiset ja kananmunat kulhoon ja mittaa paino. Lisää vettä siihen asti, että nestettä on yhteensä 185 grammaa. Yhdistä jauhot ja laita ne kuivalle puhtaalle tasolle. Tee kolo jauhojen keskelle ja lisää kananmuna-vesiseos. Sekoita kunnes pastataikina on tasaista ja kimmoisaa. Laita taikinapallo kelmuun ja jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi. Työstä pasta pastakoneella ja leikkaa halutun paksuisiksi nauhoiksi. Keitä nopeasti kiehuvassa suolatussa vedessä, kunnes al dente.

KANTARELLIKASTIKE: Pilko kantarellit karkeasti ja laita kuivalle pannulle. Kantarelleista lähtee runsaasti vettä, joten kuumenna sieniä ja odota, että irtoava vesi haihtuu. Pilko salottisipulit ja valkosipulit pieneksi, ja lisää ne voin kanssa pannulle sienien sekaan. Kuullota hetki ja lisää valkoviini. Anna haihtua puoleen. Lisää kasvisliemi ja kuohukerma. Keitä hetki. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

PIKKELÖIDYT KANTARELLIT: Tee pikkeliliemi mittaamalla kattilaan vesi, valkoviinietikka, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja jäähdytä. Lisää kantarellit liemeen ja anna maustua jääkaapissa.

PAISTETUT KANTARELLIT: Lisää kantarellit kuivalle pannulle ja haihduta niistä irtoava vesi. Lisää voi ja valkosipulinkynnet kokonaisena kuorineen. Paista kunnes ovat kauniin kultaisen värisiä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit