Kevään cocktailpalat
Vappuun ja muihin kevään juhliin kuuluvat oleellisena osana pienet cocktailpalat. Suolaiset herkut syntyvät helposti valmiista patongeista tai voitaikinasta.
Ruis-valkosipulipatonkipalat (n. kuudelle)
- 1 pkt(175 g)pakastettuja ruis-valkosipulipatonkeja
- 100 g savulohta
- jättikatkarapuja
- tuoretta tilliä tai basilikaa
Feta-tomaattipalat (30-40 kappaletta)
- 1 pkt (noin 500 g) voitaikinalevyjä
- kananmunaa
- unikonsiemeniä
Täyte
- noin 200 g mozzarellaa
- noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
- 1 tlk (noin 200/350 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
- oliiveja
- punapippuria
Pesto-juustosydämet (noin 20 kpl)
- 0,5 pkt (300 g) lehtitaikinalevyjä
Päälle
- 1 tlk (noin 200 g) punaista pestoa
- 100 g mustaleima emmental juustoraastetta
- 1 tlk latva-artisokan sydämiä
Parmesaanijuustotikut (noin 20-40 kpl)
- 1 pkt (500 g) voi-, torttu-, lehti- tai ruistaikinaa
- 2 kananmunaa
- 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta
Valmistusohje
Patonkipalat: Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita cocktailtikulla rullaksi kiinnitetty savulohi ja jättikatkarapuja patonkiviipaleen päälle. Halutessasi voit käyttää lohen ja katkarapujen yhdistelmän sijaan vain toista täytettä. Koristele tillillä tai basilikalla.
Valkosipulin ystävät voivat lisätä leipien päälle marinoidun valkosipulinkynnen.
Feta-tomaattipalat: Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ne ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täyttettä puolikkaiden väliin.
Pesto-juustopalat: Ota sydämen mallisella (halkaisija noin 4 cm) piparimuotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pieniä sydämiä. Levitä sydänten päälle pestoa ja vahvaa juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Parmesaanijuustotikut: Leikkaa levyistä noin sentin levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet halutessasi itsensä ympäri kierteelle. Pyörittele tankoja lautasella, jossa on kananmunaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta. Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225- asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 minuuttia kierteen paksuudesta riippuen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa