Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen
Oklahoma Onion Burger on ennen 1920-luvun lamaa keksitty sipulihampurilainen, jossa osa lihasta korvataan sipulilla. Testaa Burger Lovers Finlandin Antti Suikkarin burgeriohjetta, koukuttavan hyvää!
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 4 hampurilaista
Ainekset
- 4 hampurilaissämpylää
- 480 g jauhelihaa
- 8 viipaletta Cheddar-juustoa
- 4 makeaa sipuli ohueksi siivutettuna
Sinappi-aioli
- 2 dl majoneesia
- 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl kokojyvä Dijon-sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
Valmistusohje
Oklahoman sipulihampurilainen valmistuu näin:
Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella sämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen kiinni, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.
Lämmitä sämpylät leikkauspinnoiltaan kevyessä voissa kuumalla pannulla. Kun sämpylä pinnat ovat saaneet värin, levitä pohjan ja kannen päälle ruokalusikallinen sinappi-aiolia.
Pihvien “smashaus”:
- Aseta kaksi kevyesti pyöreäksi taputeltua lihapalloa (á 60 g) kuivalle ja kuumalle paistinpannulle tai tasaiselle parilalevylle, lisää päälle suolaa ja pippuria sekä reilu kasa ohueksi siivutettua makeaa sipulia.
- Smashaa sipuli-jauhelihapalloja tiukasti noin 10 sekunnin ajan joko kattilan pohjalla tai esimerkiksi muurauslastalla (kattilaa käytettäessä voit suojata pohjan leivinpaperin palalla, ettei kattilasta tartu epäpuhtauksia). Jos käytät paistinpannua, tee yksi pihvi kerrallaan – parilalla voit tehdä molemmat myös yhtaikaa leveää metallista laastilastaa käyttäen.
- Irrota pitsireunainen, kiinnipalanut sipulipihvi pannusta terävällä metallilastalla, käännä ja laita paistetun pinnan päälle siivu cheddar-juustoa. Anna paistua toiselta puolelta vielä noin 10 sekunnin ajan. Jos teet pihvit yksitellen, nosta valmis pihvi sivuun odottamaan ja toista sama toisen pihvin kanssa.
- Nosta valmiit pihvit päällekkäin ja siirrä kokonaisuus esivalmistellun sämpyläpohjan päälle ja sulje kokonaisuus sinappi-aiolilla sivellyllä sämpylänkannella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa