Perus glaseerauskastike burgeripihvillle
Hampurilaispihvin glaseerauskastike viimeistelee täydellisen burgerielämyksen. Glaseerauskastike säilyy pari viikkoa hyvänä jääkaapissa. Kastiketta voi myös rohkeasti käyttää keitiössä muuhunkin ruoanvalmistukseeb tai vaikka pitää pöytäkastikkeena. Kastikkeen resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).
Perus glaseerauskastike
- 1 dl harissatahnaa
- 1 dl tomaattipyreetä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl kidesoeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Perus glaseerauskastike valmistuu näin:
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen niin, että sokeri sulaa ja seos kiehahtaa n. 5 minuuttia.
- Sivele kastiketta paistettujen burgeripihvien pinnalle noin 1 teelusikallinen esimerkiksi pullasudin avulla. Paista kastikepintaa noin puoli minuuttia niin, että pinta karamellisoituu. Käännä pihvi ja laita juusto karamellisoituneen pinnan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti