Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kiillotettu omenapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka on helppo leipoa ja ilo tarjota.

Ainekset

  • 6-8 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 0,25 dl kylmää vettä

Täyte

  • 3-4 omenaa
  • 2 dl hyytelöä (omenaa
  • tai punaviinimarjaa)

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kiedo tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja lohko omenat ohuelti.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa sillä piirastaikina ja pistele pohja. Taittele foliokaistale vuoan reunan yli, ettei taikina valahda. Paista pohjaa 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista. ja poista folio. Lado ohuet omenalohkot piiraspohjalle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia. Sulata hyytelö ja lusikoi se valmiin piiraan päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka