Kiillotettu omenapiiras
Klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka on helppo leipoa ja ilo tarjota.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 0,25 dl kylmää vettä
Täyte
- 3-4 omenaa
- 2 dl hyytelöä (omenaa
- tai punaviinimarjaa)
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kiedo tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja lohko omenat ohuelti.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa sillä piirastaikina ja pistele pohja. Taittele foliokaistale vuoan reunan yli, ettei taikina valahda. Paista pohjaa 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista. ja poista folio. Lado ohuet omenalohkot piiraspohjalle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia. Sulata hyytelö ja lusikoi se valmiin piiraan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa