Mansikkatarteletit
Pieniä, kauniita mansikkaleivonnaisia, joista tulee vielä maukkaampia kermavaahtonokareen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
8 kpl
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 ½ l mansikoita
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Soseuta noin puolet marjoista pyreeksi. Kuumenna ja makeuta hunajalla. Anna jäähtyä. Paloittele loput marjoista ja sekoita ne pyreeseen.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä pieniä vuokia. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Kumoa ne niiden jäähdyttyä ja täytä ne mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka