Kaikki rakastavat tätä torttua.

1 kakkuun

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 5-6 dl vadelmia
  • noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl valkoviiniä

Valmistusohje

1. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.

3. Paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.

4. Sulata hyytelö viinin kera ja vatkaa sileäksi. Asettele vadelmat piirakalle ja lusikoi hyytelö päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka