Vadelmatorttu

Kaikki rakastavat tätä torttua.

1 kakkuun

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 5-6 dl vadelmia
  • noin 2 dl punaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl valkoviiniä

Valmistusohje

1. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.

3. Paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.

4. Sulata hyytelö viinin kera ja vatkaa sileäksi. Asettele vadelmat piirakalle ja lusikoi hyytelö päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!