Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenakakku kookoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän maukkaan kakun voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin kera.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-5 omenaa, ohuina lohkoina
  • 2 kananmunaa
  • 1-1 ½ dl kidesokeria
  • 3 dl kookosta
  • ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

2. Ota piiras uunista, laita päälle omenalohkot. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää kookos ja jauhot. Levitä täyte omenoille ja paista kypsäksi uunissa, n. 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku