Omenakakku kookoksella
Julkaistu
Tämän maukkaan kakun voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4-5 omenaa, ohuina lohkoina
- 2 kananmunaa
- 1-1 ½ dl kidesokeria
- 3 dl kookosta
- ½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
2. Ota piiras uunista, laita päälle omenalohkot. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää kookos ja jauhot. Levitä täyte omenoille ja paista kypsäksi uunissa, n. 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku