Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee kuori etukäteen ja täytä se juuri ennen tarjoilua. Näin pohja pysyy ihanan rapeana.

8-10 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä
  • 3 dl vaniljakreemiä
  • n. ¾ l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Työstä vesi mukaan nopeasti ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Vuoraa reuna alumiinifoliokaistaleella jotta taikina pysyy paikallaan. Paista kuori valmiiksi uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

3. Täytä jäähtynyt piiraskuori vaniljakreemillä ja koristele halkaistuilla mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka