Mansikkapiiras
Tee kuori etukäteen ja täytä se juuri ennen tarjoilua. Näin pohja pysyy ihanan rapeana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
8-10 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
- 3 dl vaniljakreemiä
- n. ¾ l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Työstä vesi mukaan nopeasti ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Vuoraa reuna alumiinifoliokaistaleella jotta taikina pysyy paikallaan. Paista kuori valmiiksi uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
3. Täytä jäähtynyt piiraskuori vaniljakreemillä ja koristele halkaistuilla mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka