Omenapiirakka kanelilla

Mitä maukkaammat omenat sitä paremmalta tämä piirakka maistuu.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Raaka-aineet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • kidesokeria

Täyte

  • 6-8 omenaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl jauhettua kanelia

Tarvitset myös

  • piirakkavuoan, halkaisijaltaan 24 cm

Valmistusohje

1. Hienonna jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi. Voit myös sekoittaa taikinan monitoimikoneessa. Painele taikina litteäksi, peitä muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Keitä vesi kattilassa, lisää omenakuutiot. Kuumenna jälleen kiehuvaksi, lisää sokeri ja kaneli, sekoita. Ota kattila liedeltä.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen pohjaksi ja vuoraa vuoka sillä. Laita täyte vuokaan. Kaulitse toinen osa taikinaa kanneksi ja asettele täytteen päälle. Painele se tiiviisti reunoilta ja pistele kanteen muutamia reikiä. Penslaa kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle hieman sokeria. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!