Lauantaikakku omenoilla
Hiivataikina on kestävää, mutta kuten aina, vastapaistettu maistuu parhaimmalta. Happamat omenat sopivat tähän kakkuun parhaiten.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 125 g margariinia
- 1 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 iso kananmuna
- noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 50 g pehmeää margariinia
- 2-3 omenaa tai päärynää
- ¾ dl kidesokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl kanelia
- 1 vatkattu muna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa, kaada päälle maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja työstä mukaan sitten muut ainekset notkeaksi taikinaksi.
2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse toinen osa pyöreäksi kakuksi, joka mahtuu paistinpannuun tai pyöreään vuokaan, halkaisijaltaan n. 28 cm, vuoraa vuoka, anna taikinan kohota hieman reunaa myöten.
3. Levitä pohjalle margariinia, laita päälle kuorittuja omena- tai päärynälohkoja ja ripottele päälle sokeria ja mausteita.
4. Kaulitse toinen taikinanosa kanneksi ja peitä kakku. Penslaa sauma munalla ja nypi kiinni. Tee kanteen muutama viilto, kohota kakkua noin 30 minuuttia.
5. Penslaa kansi munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu läpikypsältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku