Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lauantaikakku omenoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hiivataikina on kestävää, mutta kuten aina, vastapaistettu maistuu parhaimmalta. Happamat omenat sopivat tähän kakkuun parhaiten.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 125 g margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 iso kananmuna
  • noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 50 g pehmeää margariinia
  • 2-3 omenaa tai päärynää
  • ¾ dl kidesokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 vatkattu muna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa, kaada päälle maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja työstä mukaan sitten muut ainekset notkeaksi taikinaksi.

2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse toinen osa pyöreäksi kakuksi, joka mahtuu paistinpannuun tai pyöreään vuokaan, halkaisijaltaan n. 28 cm, vuoraa vuoka, anna taikinan kohota hieman reunaa myöten.

3. Levitä pohjalle margariinia, laita päälle kuorittuja omena- tai päärynälohkoja ja ripottele päälle sokeria ja mausteita.

4. Kaulitse toinen taikinanosa kanneksi ja peitä kakku. Penslaa sauma munalla ja nypi kiinni. Tee kanteen muutama viilto, kohota kakkua noin 30 minuuttia.

5. Penslaa kansi munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu läpikypsältä.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku