Omenapiirakka (Omenapuupäivän voittoresepti)
9.9.2011 vietettiin Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseolla Omenapuupäivää. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin omenapiirakkakilpailu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- ripaus vanilliinisokeria
- 2 omenaa
- kanelia ja sokeria
Valmistusohje
Tuomareina kilpailussa toimivat kaupunginhallituksen Krista Silfverberg sekä Myllyn Paras viestintäpäällikkö Arja Savela. Omenapiirakkakilpailussa oli kaksi sarjaa, yleinen sarja ja Hyvingiensis-omenalajikkeen sarja. Tuomarit saivat maisteltavikseen useita herkullisia piirakoita.
Yleisen sarjan voiton vei Hyvinkään kaupungin starttipajalaisten leipoma piirakka. Arja Savelan mukaan piirakka oli mehevä, pehmeän makuinen ja pohja oli sopivan ohut. Lisäksi hän kehui, että piirakka suorastaan suli suussa, niin herkullista se oli.
Voittajapiirakan täytteessä maistuivat rahka, vanilja ja täytteessä oli myös kekseliäästi käytetty tuoretta omenaraastetta.
Huoneenlämpöisen sokerin ja voin seokseen lisätään jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauho. Muruinen taikina sormeillaan piirakkavuokaan.
Kerman sekaan sekoitetaan (ei vatkata!) maitorahka. Kerman ja rahkan seokseen sekoitetaan sokeri. Täyte kaadetaan raa’an taikinan päälle. Raastetaan kaksi omenaa ja ripotellaan raasteet piirakan päälle. Lopuksi vielä kanelisokeria päälle.
Uuni 175 astetta 35-40 minuuttia ja tarjoillaan jäähtyneenä!
Resepti: Hyvinkään kaupungin Nuorten työpaja
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"