Valkosuklaa-pääsiäispiirakka
Pääsiäisen keväinen piirakka syntyy maistuvasta Kauramurotaikinasta. Täytteenä ihanassa piirakassa on raikasta mangoa. Turkkilainen paksu jogurtti antaa piirakalle ihanan raikkaan maun.
Ainekset
- Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro-
- tai Murotaikinaa (400 g)
Täyte
- 3 dl turkkilaista (paksua) jogurttia
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata rouheena
- 2 tlk mangoa tai persikkaa (2 tlk säilykettä x 250/400g)
- mantelilastuja
Valmistusohje
Levitä sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa.
Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango tai persikka pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 min kauniin väriseksi.
Koristele mantelilastuilla.
VINKKI: Halutessasi voit jättää pois valkosuklaan, mausta jogurtti tässä tapauksessa sokerilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa