Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenapiirakka vadelmilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä herkullinen, sekä vadelmia että omenoita sisältävä piirakka kesävälipalaksi.

Raaka-aineet, neljälle

  • 2 punaista omenaa
  • 150 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko omenat. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.

2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Painele omenalohkot taikinaan ja ripottele päälle vadelmat.

3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Kevyesti vatkattu kerma maistuu hyvältä piirakan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka