Omenapiirakka vadelmilla
Tarjoile tämä herkullinen, sekä vadelmia että omenoita sisältävä piirakka kesävälipalaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Raaka-aineet, neljälle
- 2 punaista omenaa
- 150 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko omenat. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.
2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Painele omenalohkot taikinaan ja ripottele päälle vadelmat.
3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Kevyesti vatkattu kerma maistuu hyvältä piirakan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka