Mansikkapiiras
Makea piiras maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa. Mansikkapiiraan valmistat helposti ja nopeasti. Tarjoa lisänä kermavaahtoa, vaniljajäätelö tai vaniljakastiketta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 2 1/4 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 100 g voita
- 1 litra tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää jauheseokseen muna.
2. Vuoraa piirasvuoan pohja mansikoilla.
3. Kaada taikina mansikoiden päälle, lisää sulatettu voi ja paista uunissa noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka