Päärynäpiiras
Tämä herkullinen päärynäpiiras sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvin tai teenkin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 5-6 päärynää
- 2 rkl sitruunamehua
Pohja
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 6 dl jauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Penslaa puolikkaat sitruunamehulla, jotteivät ne tummu.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Painele taikina piirasvuokaan. Lado päärynät vuokaan.
3. Sulata voi ja sokeri, lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Täytä piirasvuoka seoksella. Paista uunissa 25-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno