Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynäpiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen päärynäpiiras sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvin tai teenkin kera.

Neljälle

  • 5-6 päärynää
  • 2 rkl sitruunamehua

Pohja

  • 200 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl jauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Penslaa puolikkaat sitruunamehulla, jotteivät ne tummu.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Painele taikina piirasvuokaan. Lado päärynät vuokaan.

3. Sulata voi ja sokeri, lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Täytä piirasvuoka seoksella. Paista uunissa 25-30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka