Päärynäpiiras

Tämä herkullinen päärynäpiiras sopii niin jälkiruoaksi kuin kahvin tai teenkin kera.

Neljälle

  • 5-6 päärynää
  • 2 rkl sitruunamehua

Pohja

  • 200 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl jauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Penslaa puolikkaat sitruunamehulla, jotteivät ne tummu.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Painele taikina piirasvuokaan. Lado päärynät vuokaan.

3. Sulata voi ja sokeri, lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Täytä piirasvuoka seoksella. Paista uunissa 25-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.