Osso buco vasikasta
Italialaisruokamme tehdään alkuperämaassa aina vasikanpotkasta, jota meillä on vähän vaikeampi saada. Jos onnistut löytämään, koe tämän ruoan tuottama elämys. Pitkään hautunut osso buco yhdessä sametinpehmeän, kullankeltaisen risoton kanssa muodostavat liiton, joka hivelee maku-, haju- ja näköaistia sekä aivojen mielihyväkeskusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 2 kg vasikanpotkaa luineen viipaleina
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 purkki tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl valkoviiniä
- vehnäjauhoa
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruuna
- 2 rkl persiljasilppua
Lisäkkeeksi
- sahramilla värjättyä risottoa
Valmistusohje
1.Jauhota vasikanpotkaviipaleet vehnäjauhossa. Ruskista lihat öljyssä pienissä erissä joko suoraan padassa tai paistinpannussa. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkanat, lisää pataan, kun kaikki lihat on ruskistettu. Anna kaiken paistua yhdessä, varo polttamasta. Ripota päälle 1 rkl jauhoa ja lisää sitten viini, tomaattimurska ja tomaattipyree. Määrät riippuvat lihan määrästä ja padan tilavuudesta, mutta "märkien" ainesten pitäisi peittää lihat. Jos on tarpeen, jatka vedellä.
2. Peitä kannella ja anna padan porista miedolla lämmöllä 1-2 tuntia riippuen potkapalojen paksuudesta ja lihan mureudesta. Kastikkeesta tulee vain parempi, mitä kauemmin se saa hautua hiljaa poreillen. Mausta vasta loppupuolella suolalla ja pippurilla myllystä. Hämmennä puulastalla/kauhalla pohjia myöten silloin tällöin, ettei keitos pala pohjaan.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ohuelti. Pese sitruuna ja suikaloi kuorta. Silppua persilja. Ripottele nämä ruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt riisit, pasta ja perunat, mutta kaikkein ihaninta on sahramilla maustettu risotto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku