Osso bucco munakoison kera
Tämä patatyyppinen ruoka on peräisin pohjoisitalialaisesta keittiöstä. Parhainta siitä saa, kun käyttää naudan osso buccoa, jossa on jäljellä luu ytimineen. Osso bucco tarjoillaan perinteisesti sahramirisoton kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1,2 kg naudan osso buccoa
- ½ porkkana
- ½ pieni munakoiso
- 100 g juuriselleriä
- 1 iso sipuli
- vehnäjauhoja
- 2 dl punaviiniä
- 2 dl vasikanlihalientä
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl silputtua persiljaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Puhdista, kuori ja kuutioi porkkana, munakoiso, juuriselleri ja sipuli. Leivitä osso bucco vehnäjauhossa ja ruskista voissa padassa. Lisää joukkoon sipuli, porkkana, juuriselleri ja munakoiso ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä.
2. Kaada sekaan viini ja lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista.
3. Ripottele pinnalle persiljaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku