Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

Tämä täyteläinen pataruoka maistuu kevyesti keitettyjen juuressuikaleiden kera. Juhlavamman version saat, kun tarjoat lisänä friteerattuja perunapalloja.

4 annosta

  • 800 g ossobuccoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl tuoretta timjamia
  • 4-5 kuivattua katajanmarjaa
  • voita paistamiseen
  • 1 porkkana
  • 40 g lanttua
  • 2 palsternakkaa

Perunapallot

  • 10 keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa ossobucco 3 cm kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja pane ne pataan, Ripottele pinnalle jauhot. Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehti, timjami ja katajanmarjat. Kiehauta. hauduta pataa 45 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista katajanmarjat juuri ennen tarjoilua.

2. Perunapallot: Raasta perunat raastinraudan hienolla terällä ja sekoita raasteeseen desilitra vehnäjauhoja ja yksi kananmuna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Muotoile raasteseoksesta palloja. Käytä loput vehnäjauhot, muna ja korppujauhot pallojen paneroimiseen. Friteeraa paneeratut pallot öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

3. Kuori ja suikaloi kasvikset. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Ripottele suikaleet lihapadan päälle ja tarjoa annokset perunapallojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!