Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista herkullinen osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetuilla perunoilla höystettynä ja yllätä vaikkapa ystäväsi. Muista, että liha on kypsää, kun se irtoaa luusta helposti.

Ainekset

  • 1,2-1,5 kg naudan tai vasikan potkakiekkoja
  • 2 sipulia
  • 1 iso porkkana
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 palsternakka
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippureita
  • muutama laakerinlehti
  • timjamia
  • rosmariinia

Valmistusohje

Leikkaa potkakiekkojen sivuun viillot ja mausta ne suolalla kauttaaltaan. Pyörittele jauhoissa ja ruskista juuresten kanssa nopeasti pannulla. Asettele paistetut potkat sekä juurekset uunivuokaan ja kaada mausteet sekä neste mukaan.

Sulje vuoka kannella ja hauduta uunissa 2 tunnin ajan 160 asteessa. Lisää lientä tarpeen mukaan. Liha on kypsää, kun se irtoaa luusta helposti.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 690 kcal

Proteiinia 71g (41 E%)

Hiilihydraatteja 40g (23 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 27g (35 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (30% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3g

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco