Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoita
Uunissa valmistuu kätevästi kaksi ruokalajia yhtä aikaa. Aloita perunoista ja pane broilerigratiini uuniin, kun perunoiden kypsymisaikaa on jäljellä 20 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 grillattu broileri
- herkkusieniä
- voita paistamiseen
- 1½ dl juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 4 dl kanalientä
Hasselbackan perunat
- 12 tasakokoista perunaa
- 2-3 rkl voita
- korppujauhoja
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa niihin 3 mm:n levyiset viillot. Parhaiten tämä onnistuu puukauhan avulla. Pane peruna puukauhaan niin, että kauhan reunat pysäyttävät veitsen ennen kuin viilto ulottuu perunan läpi. Asettele perunat tiiviisti voideltuun uuninkestävään vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, valkopippuria ja korppujauhoja. Leikkaa perunoiden päälle voinokareita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista tikulla, että perunat ovat kauttaaltaan pehmeitä.
2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Ota kattila levyltä, sekoita voisulaan jauhot ja lisää kanaliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
3. Kuutioi broilerinliha ja puolita herkkusienet. Pane lihapalat ja herkkusienet uuninkestävään vuokaan, kaadu päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku